Leuk stukje geschiedenis - FC Abcoude

Leuk stukje geschiedenis

30 december 2021 9:15


Lees hier een ingezonden stuk van Leen Mulder over het tenue uit 1996.

In het boek “25 jaar FC Abcoude 1973-1998” staat te lezen onder het kopje:

FC Abcoude heeft een hoofdsponsor in het seizoen 1980-1981. De bekende meubelzaak in Abcoude, de firma Gert te Braak Interieur & Design, is bereid gevonden om als eerst hoofdsponsor van de FC Abcoude op te treden. Voor dit seizoen heeft hij een mooi nieuw voetbaltenue voor de 1e zondag senioren team geschonken. Daarnaast heeft hij het bestuur een financiële tegemoetkoming gegeven. Wie volgt . . .

In 1994 werd de Business Club FC Abcoude opgericht en werd direct een groot succes. Vele ondernemers uit Abcoude werden direct lid. Zo ook de firma Aaftink, verwarming en airconditioning uit Abcoude. Door loting onder de leden werd ieder jaar een hoofdsponsor gekozen die het voetbaltenue voor de zondag 1 senioren mocht leveren. In 1996 werd dit de firma Aaftink uit Abcoude.

Toen de heer Aaftink dit tenue met bijbehorend trainingspak presenteerde  vond een ieder dit afschuwelijk. Het was allemaal wit met de Aaftink kleuren. Maar iedere twee jaar werden de tenues aan een Stichting geschonken die de kinderen in Afrika blij maken. Zo ook met dit wonderlijke tenue. Blijkt van een goede kwaliteit te zijn geweest want nog steeds, na 25 jaar, wordt dit tenue van FC Abcoude met trots gedragen.   

Leen Mulder

Afbeelding1.jpg


Afbeelding2.jpg

Delen

Zoeken

Clubkleding bestellen

Sponsoren

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!