Update coronamaatregelen - FC Abcoude

Update coronamaatregelen

2 december 2021 18:15


Na het debat dat gisteren in de Tweede Kamer is gevoerd zijn er helaas geen versoepelingen voor de buitensport. Wat betekent dit voor ons?

Beste FC Abcoudenaar,

Helaas heeft de overheid gisteren besloten de maatregelen omtrent de trainingstijden binnen de amateursport niet te versoepelen. Als FC Abcoude ondersteunen we het beleid van de overheid en zullen ons aan de gestelde maatregelen houden om reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken. Echter als club vinden we het ook belangrijk dat onze leden kunnen blijven sporten en daarom willen we onze teams de mogelijkheid geven om te blijven trainen op tijdstippen wanneer dat voor de betreffende teams het meest passend is.

De trainingen zijn op eigen gelegenheid en dienen dan ook zelf georganiseerd te worden. Belangrijk is dat te allen tijde de regels omtrent corona in acht worden genomen. Dit betekent dat het huidige trainingsschema komt te vervallen m.u.v. de atletiek trainingen op vrijdag (15:20 uur - 16:55 uur op veld 2a) en de trainingen van de voetbalschool op maandag (15:00 uur - 17:00 uur op veld 2a). Deze trainingen zullen dus wel doorgang blijven vinden. 

Concreet houdt dit het volgende in:

  • Teams kunnen geen aanspraak maken op de velden. Ze zullen dit onderling met elkaar moeten regelen. Verzoek aan de teams is om zoveel mogelijk op een kwart veld te trainen om ruimte te besparen. Houd er ook rekening mee dat op maandag, dinsdag en donderdag de BSO gebruik maakt van een deel van veld 1;
  • Er wordt geen veldverlichting aangezet;
  • Iedereen dient om 17:00 uur het sportpark te hebben verlaten;
  • De coronaregels zijn nog steeds van toepassing (o.a. geen ouders langs de velden);
  • Er mag niet worden getraind/gevoetbald op veld 3 en 4. 

De woensdagtrainingen van de voetbalschool zullen wel doorgang vinden tussen 15:00 - 17:00 uur. Op deze manier kunnen we zo goed mogelijk de trainingen van de breedte teams JO9 t/m JO12 blijven faciliteren. Hiervoor wordt nog een roulatieschema opgesteld zodat alle teams aan de beurt komen. Dit schema zal worden gedeeld met de teamleiders. 

Nu de wedstrijden van de A-categorie teams geen doorgang vinden, willen wij deze teams de kans geven om in het weekend te trainen. De trainer/coach van de desbetreffende teams dient dit aan te vragen bij Adri Mulders (veldplanning) en Danny Murphy (HJO midden-/bovenbouw). 

Mochten de KNVB of de overheid nog verdere besluiten nemen dan houden we jullie daarvan op de hoogte.

Bestuur FC Abcoude

Delen

Zoeken

Clubkleding bestellen

Sponsoren

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!