Nieuwe coronamaatregelen

16 november 2021 15:45


Let op: inclusief wijziging na het uitsturen van de mail.

Beste FC Abcoudenaar,

Vorige week dinsdag zijn er strengere maatregelen aangekondigd voor de periode van tenminste 3 weken; dat betekent ook voor het voetbal weer enkele aanpassingen en restricties. Via deze link doen we jullie ons nieuwe coronaprotocol toekomen dat per direct van toepassing is. Het protocol is ook  inzichtelijk voor de bezoekende teams via de voetbal.nl app. Andersom kun jij ook het protocol van de tegenpartij inzien via de voetbal.nl app.

Het coronaprotocol dat vanmiddag aan alle leden is verstuurd was helaas niet volledig. Het volgende is er nu aan toegevoegd: 

  • Alleen bestuursleden, leden van de commissie opleiden & ontwikkelen, trainers, coaches, teamleiders, scheidsrechters/spelbegeleiders, grensrechters en terreinbeheerders die op dat moment actief een rol hebben mogen op het sportpark aanwezig zijn. Personen die functioneel aanwezig moeten zijn hoeven ook geen coronatoegangsbewijs (CTB) in de kantine te tonen.

De nieuwe maatregelen vragen om meer handhaving, daarom zullen de coronadiensten weer hun intrede doen. Dit houdt in dat we op wedstrijddagen teams indelen die toezien op de maatregel “geen toeschouwers”. Per team hebben we twee corona-coördinatoren nodig; het schema wordt uiterlijk donderdag 18 november gedeeld met de desbetreffende teams en zal vanaf die datum ook op de site worden geplaatst.

De uitvoering van de QR controle bij de kleedkamers leggen we neer bij de teamleiders. Deze maatregel is alleen vereist bij teams met spelers van 18 jaar en ouder.

Bij het betreden van de kantine en het buitenterras is een CTB vereist voor iedereen van 18 jaar en ouder. Onze vaste barmedewerkers zullen deze controle aan de deur uitvoeren en wij doen een beroep op ieders verantwoordelijk om mee te werken aan de controles en het opvolgen van de maatregelen. Ga alsjeblieft niet in discussie met de vrijwilligers die het beleid uitvoeren en handhaven.

Het zijn helaas weer meer beperkingen, met name voor de ouders die voorlopig niet naar hun voetballende kinderen kunnen kijken. Wij hopen dat deze maatregel van korte duur is! Gelukkig kunnen we nog wel blijven voetballen, laten we daar het beste van maken.

Tot slot: blijf gezond en succes met alle maatregelen!

Met vriendelijke groet,

Bestuur FC Abcoude

Delen

Zoeken

Clubkleding bestellen

Sponsoren

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!