24 oktober 2021: Rivierwijkers – FC Abcoude

Productief halfuurtje, genoeg voor overwinning.

Trainer Anthony Servinus miste vandaag drie geblesseerde spelers en breidde daarom de spelerslijst uit met Wouter de Ligt en Giandro Kapel, speler van Abcoude O19.

Abcoude nam na de aftrap gelijk het initiatief en creëerde enkele kansjes die nog geen resultaat opleverden.

Rivierwijkers kwam sporadisch over de middenlijn en trok een muur op voor het doel.

In de 12de minuut kreeg Sander een goede kans na een combinatie met Jendro. Helaas schoot hij op de paal. Het was het allemaal net niet!

Abcoude werd onrustig door het uitblijven van de openingstreffer en speelde teveel de lange bal.

Rivierwijkers liet aanvallend weinig zien en kon de achterhoede van Abcoude niet verontrusten.

Vlak voor rust kwam Regilio lelijk in botsing met een tegenstander, maar kon gelukkig de wedstrijd vervolgen.

Ruststand dus 0-0.

Na de rust aanvankelijk hetzelfde patroon van Abcoude als in de 1ste helft.

Begin van productief halfuurtje!

In de 61ste minuut werd Nils vervangen door Praeben. Een wissel om de druk op Rivierwijkers te vergroten.

Abcoude ging beter combineren wat in de 69ste minuut resultaat opleverde.

Een overtreding op Praeben leverde een strafschop op die onberispelijk door Jendro werd benut. 1-0 voor Abcoude!

De combinaties werden beter en resulteerde al gauw in uitbreiding van de voorsprong.

Minuut 74: Sander zette de 2-0 op het scorebord na een mooie combinatie met Praeben.

In de 76ste minuut werd Gioney vervangen door Giandro Kapel die hiermee zijn debuut voor Abcoude maakte.

Het ging nu hard met de score.

Minuut 77: Jendro mocht weer aanleggen voor een strafschop na een overtreding op Regilio. Keeper Prijs van Rivierwijkers kon de 3-0 niet voorkomen.

Minuut 79: Abcoude had de smaak te pakken. Het was Daan Aaftink die uit een corner van Jendro de 4-0 liet aantekenen.

90ste minuut: einde wedstrijd en een verdiende overwinning voor Abcoude.

Op naar de wedstrijd aanstaande zondag. De streekderby tegen Ouderkerk!