Zwaluwen Jeugd Actie

29 augustus 2021 21:00


We hebben voor het invalidentoilet in het nieuw te bouwen clubhuis een mooie donatie ontvangen van Zwaluwen Jeugd Actie!

Eindelijk….We gaan weer voetballen !!!

In het weekend van 4 en 5 september gaat de bal weer rollen, de jeugd start dan met het bekervoetbal!

Enkele jaren geleden heeft de KNVB besloten om het bekerjeugdvoetbal te koppelen aan de Zwaluwen Jeugd Actie.

Sinds die tijd gaat het jeugdbekervoetbal verder als:

ZWALUWEN JEUGDBEKER

Wat is en wat doet de Zwaluwen Jeugd Actie

Jeugd voetbalt voor jongeren met een beperking!

Hét motto van de Zwaluwen Jeugd Actie. Wij willen dat iedereen kan genieten van voetbal en het verenigingsleven. Ook kinderen met een beperking! Wij zetten ons hier dan ook met hart en ziel voor in. Grote kans dat jij je (financiële) steentje hier ook aan bijdraagt.

KNVB Zwaluwen Jeugd Bekertoernooi

De bijna 500.000 jeugdspelers die ieder voetbalseizoen meedoen aan het KNVB Zwaluwen Jeugd Bekertoernooi, voetballen voor de Zwaluwen Jeugd Actie. Ze komen hiermee in actie voor hun leeftijdgenoten met een beperking en vormen samen het grootste sportieve goede doelen team van Nederland! De deelnemende teams doneren via de KNVB een deel van het inschrijfgeld aan de Zwaluwen Jeugd Actie.

Meer dan 6 miljoen euro

De Zwaluwen Jeugd Actie is al in 1960 gestart en bij de meeste senioren bekend door het Zwaluwen vaantje. In de afgelopen 60 jaar hebben meer dan 12 miljoen jeugdvoetballers en jeugdvoetbalsters meegedaan en voetbalden zij meer dan ruim 6 miljoen euro bij elkaar voor jongeren met een spierziekte of een andere beperking. En daar zijn we ontzettend trots op!

Voetbal voor iedereen

De Zwaluwen Jeugd Actie wil dat iedereen kan genieten van voetbal en het verenigingsleven. Ook kinderen met een beperking! Daarom is een deel van de opbrengst van de actie beschikbaar voor subsidieaanvragen vanuit voetbalverenigingen. Clubs kunnen een bijdrage vragen voor bijvoorbeeld het rolstoeltoegankelijk maken van de accommodatie, spelmateriaal voor G-voetbal, een opleiding voor trainers voor het begeleiden van jongeren met een beperking of het organiseren van een voetbalclinic.

Subsidieaanvraag voor voetbalclubs

Amateur voetbalverenigingen die deelnemen aan de Zwaluwen Jeugd Actie kunnen een subsidieaanvraag indienen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het rolstoeltoegankelijk maken van de accommodatie, een samenwerking met een instelling in de buurt of een leuke (voetbal)dag voor kinderen met een beperking. Heeft jouw vereniging een goede relatie en een nauwe samenwerking met een school voor speciaal onderwijs in uw omgeving? Misschien is een aantal scholieren al binnen jouw G-team actief? Voor het organiseren van een Clinic voor jongeren met een beperking stelt de Zwaluwen Jeugd Actie het hele jaar middelen ter beschikking. Meer weten? Ga naar https://www.zwaluwenjeugdactie.nl/bezorg-jongeren-met-een-beperking-een-geweldige-voetbaldag/

Passend voetbal & de KNVB

Jaarlijks steunt de Zwaluwen Jeugd Actie één of meer projecten passend voetbal van de KNVB.

Onderzoek naar spierziekten

Een deel van de opbrengst van de Zwaluwen Jeugd Actie is beschikbaar voor wetenschappelijk onderzoek. Het Prinses Beatrix Spierfonds en Spieren voor Spieren doen onderzoek naar de oorzaak en behandeling van spierziekten. Er zijn in Nederlandmeer dan 20.000 jongeren met een spierziekte.

Campagnedag Zwaluwen Jeugd Actie

Onze vereniging organiseert op 18 september de Zwaluwen Jeugd Actie campagnedag. De KNVB plant op deze dag extra bekerwedstrijden voor de jeugd in en vrijwilligers van zowel de vereniging en Zwaluwen Jeugd Actie organiseren extra activiteiten op die dag.

Onze ambassadeurs

Jackie Groenen
Speelster van het Nederlands vrouwen team en spelend bij Manchester United

Jordens Peters
Voorheen speler en aanvoerder bij Willem II

Allard Lindhout
KNVB- en Internationaal scheidsrechter

Seizoen 2021-2022

Het motto van de Zwaluwen Jeugd Actie  voor het KNVB Jeugdbekerseizoen 2021-2022 is:

                    “Jeugd voetbal voor jongeren met een beperking”

De start van de 1e ronde staat op zaterdag 4 september gepland. Daarna op de Zaterdagen 11 en 18 september 2021.

 

Delen

Zoeken

Clubkleding bestellen

Sponsoren

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!