Stimulering meisjesvoetbal

8 maart 2021 23:00


Om het meisjesvoetbal naar een hoger plan te tillen is er een werkgroep in het leven geroepen.

Meisjes- en vrouwenvoetbal wordt steeds populairder en is de snelst groeiende sport, mede dankzij de aansprekende successen van de Oranje Leeuwinnen. De trend is ook zichtbaar bij FC Abcoude, met name bij de jongste leeftijdsgroepen. Wij zijn al tientallen jaren een club waar meisjes en vrouwen met veel plezier voetballen en waar ze zich thuis voelen. De club heeft nu de ambitie om het meisjes- en vrouwenvoetbal nog verder uit te bouwen: meer teams in alle leeftijdsgroepen en uitbreiding richting MO19 met uiteindelijk ook een dameselftal op zaterdag of zondag. Daarnaast willen we ook de trainingsstaf versterken en het meisjesvoetbal nog meer integreren in het voetbaltechnisch beleidsplan, zoals dat ook voor de jongensteams geldt. Uiteindelijk willen we ons positioneren als een van de toonaangevende verenigingen in de Ronde Venen en omgeving (Vechtstreek en Amsterdam Zuidoost) waar meisjes en dames terecht kunnen voor zowel recreatief als prestatief voetbal.

Om deze ambities waar te maken hebben we een werkgroep stimulering meisjesvoetbal in het leven geroepen. Deze zal zich de komende tijd actief bezighouden met de werving van nieuwe speelsters en het organiseren van diverse activiteiten zoals de Vriendinnendag op woensdag 21 april aanstaande. De details en uitnodiging voor deze leuke middag volgen zeer binnenkort! Los van de vriendinnendag is het altijd mogelijk om een keer op proef mee te trainen. Kinderen kunnen bij ons vanaf hun vijfde lid worden; vanaf zeven jaar speel je in een team.

Heb je interesse om te komen voetballen bij FC Abcoude of ken je iemand die dat zou willen (bijvoorbeeld vriendin, buurmeisje, nichtje, klasgenootje)? Meld je vast aan via de site of stuur een mail naar meisjes@fcabcoude.nl!

Delen

Zoeken

Clubkleding bestellen

Sponsoren

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!