Facebook Toestaan Niet toestaan

Verslag FC Abcoude – APWC 14 mei 2023

18 mei 2023 20:15

Gaan we de 100 aantikken?
Met nog twee wedstrijden te gaan een mooie uitdaging voor Abcoude. Te beginnen tegen APWC, geen makkelijke tegenstander. Dat bleek wel in Amersfoort waar met 2-0 werd gewonnen. Met 26 tegentreffers heeft APWC na Abcoude, Ouderkerk en Roda de minste tegentreffers. Ook heeft APWC nog kans op een plek in de nacompetitie voor promotie. Dan moet er vandaag wel gewonnen worden van Abcoude.

Abcoude wilde zich revancheren voor de matige partij van vorige week en begon dan ook gemotiveerd aan de wedstrijd. Er kwamen kansen voor zowel Abcoude als APWC waarbij de gasten uit Amersfoort de beste mogelijkheden kregen. Niels had het eindelijk eens druk op doel en hield APWC af van treffers. Ook Abcoude was niet bij machte, ondanks vele kansen de leiding te nemen. Het was al met al logisch dat de rust met 0-0 inging.

ZON1_1.JPG

ZON1_2.JPG

ZON1_3.JPG

In de 60ste minuut ging Abcoude wisselen. Jendro Halman, Praeben Wolffgramm en Daan Aaftink maakten hun opwachting voor Magdy Ibrahim, Regilio Kranenburg en Tom Paulissen. Er kwamen kansen voor Giandro, Praeben en Mats maar keeper Murat Erdogan van APWC stond nog in de weg. De voorsprong kwam er toch in de 72ste minuut. Het was Milan Geertsma die de 1-0 op het scorebord zette. Ook APWC kreeg kansen maar Niels stond een tegentreffer niet toe. De veilige 2-0 kwam er in de 82ste minuut. Het was weer Milan die de keeper van APWC kansloos liet.

Abcoude wisselde nog een keer. Rick (blessure) werd vervangen door Frank vd Bosch. Tor slot was het Praeben, die met een technisch hoogstandje de eindstand op 3-0 bepaalde. Een verdiende overwinning! Met een goede instelling op weg naar de magische getallen 69 en 100.