Facebook Toestaan Niet toestaan

Abcoude voorkomt nipt blamage

2 mei 2023 17:15

Manifesteert Abcoude zich nog vier wedstrijden als de ware kampioen of gaat het seizoen als de bekende nachtkaars uit? Vandaag op bezoek bij HWD, wat staat voor “Het Witte Dorp”.
Op dit moment 12de op de ranglijst met 13 punten uit 21 wedstrijden. Door verschillende oorzaken werd er met slechts 13 spelers afgereisd naar Rotterdam. Abcoude pakte vanaf het begin het initiatief en kreeg ook aardige kansen.

Zo verscheen Giandro Kapel al in de 7de minuut, na een pass van Rick Berrevoets voor keeper Idrissi, maar slaagde er niet in te scoren. Ook Milan lukte het niet om Abcoude op voorsprong te brengen, zijn schot belandde op de paal. De rebound werd door Magdy overgeschoten. Het bleef éenrichting verkeer naar het doel van HWD, maar onze spitsen wisten geen raad met de kansen. Zo brak de rust dus aan met een magere 0-0.

Bij het begin van de tweede helft werd Magdy Ibrahim vervangen door Dave Brouwers. Dat betaalde zich al gauw uit. In de 47ste minuut zette Dave, na een pass van Daan Post Abcoude op voorsprong 0-1. Abcoude wisselde Jendro Halman (blessure) voor Ruben Eindhoven (debuut). Abcoude bleef de aanval zoeken maar slaagde er niet in de voorsprong te vergroten. In tegendeel zelfs! HWD kwam door twee “frommel” goals op een 2-1 voorsprong. Het licht ging plots branden bij Abcoude en de druk op het doel van HWD werd opgevoerd. In de 75ste minuut was het Giandro Kapel die een voorzet van Genaro Snijders keurig afmaakte 2-2. Nadat even later eerst Dave de lat nog raakte was het Milan Geertsma, die op aangeven van Daan Post de 2-3 binnenschoot. Een benauwde overwinning op de nummer voorlaatst!

Het blijkt toch moeilijk om de motivatie na het kampioenschap niet te verliezen en een mooi einde aan dit prachtige seizoen te maken. Het kan alleen maar mooier, zeker niet minder. Nog driemaal achterin op de nul en voorin de honderd aantikken.