Facebook Toestaan Niet toestaan

Kan Roda ’46 de kampioen verslaan?

21 april 2023 16:45

Een week na het kampioenschap ontving FC Abcoude het op de tweede plaats genoteerde Roda'46. De bezoekers wisten Abcoude goed tegenstand te bieden en het lukte hen zelfs om Abcoude het eerste puntenverlies in deze voetbaljaargang toe te bezorgen: na een enerverend duel stond er 2-3 op het scorebord.

Een week na het kampioenschap. Kan Roda ’46 de kampioen verslaan?

Na het kampioensfeest vandaag de 20ste competitiewedstrijd tegen Roda’46, de nummer 2 in de stand en kandidaat voor een periodetitel en nacompetitie. Ongetwijfeld een affiche voor een aantrekkelijke wedstrijd. Dat is het voor het trouwe publiek ook geworden.

Na de felicitaties van Roda ’46 golfde het spel op en neer met kansen voor beide teams. De eerste grote kans was voor Abcoude. Dave Brouwers kopte uit een corner van Genaro Snijders raak, maar scheidsrechter Laros had een overtreding gezien. Het feest ging dus niet door. Kort daarna was het wel raak. Een corner van Magdy Ibrahim werd door Jerrel Joval binnengekopt en zodoende kwam Abcoude aan de verdiende leiding 1-0. De vreugde was van korte duur. Aanvoerder en spits Léon van der Pas stond na een kwartier op de goede plek om een voorzet langs Niels Neering te schieten 1-1. Het werd nog erger voor Abcoude. Na een overtreding van Rick Berrevoets op de rand van het strafschopgebied schoot Mozes Hoppenbrouwer schitterend raak en bracht hij Roda ’46 aan de leiding 1-2. Het bleef een aantrekkelijke wedstrijd die alle kanten op kon gaan. Zo kopte Rick na een half uur nog een corner van Magdy op de paal. De rust ging dus in met een 1-2 voorsprong voor Roda ’46.

Bij aanvang van de tweede helft wisselde Abcoude Magdy Ibrahim en Lars Beukeboom voor Wouter de Ligt en Daan Aaftink. Abcoude ging op zoek naar de gelijkmaker en bracht met Regilio Kranenburg voor Daan Post een extra spits in het veld. Regilio maakte na lang blessureleed zijn rentree. Er kwamen kansen maar keeper Houtveen was een sta in de weg en hield zijn team met fraaie reddingen op de been. Abcoude ging te gehaast op zoek naar de gelijkmaker waardoor het spel rommelig werd. Toch wist Abcoude nog gelijk te maken. Giandro Kapel maakte in de 74ste minuut op aangeven van Genaro de 2-2. Terwijl zowel Abcoude als Roda ’46 zich al hadden verzoend met een gelijkspel was het Roda dat met de winst terug ging naar Leusden. Een prachtige counter over rechts werd door Neal Kooij in de extra tijd afgerond 2-3. Een nuttige overwinning voor Roda ’46 in de stand van de 2e periode en de wedstrijd tegen Ouderkerk aanstaande zondag op het programma.