Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Abcoude – SV Ouderkerk

11 april 2023 20:15

Op 2e paasdag werd het restant (bijna de gehele tweede helft) van de gestaakte wedstrijd tegen Ouderkerk uitgespeeld. De tussenstand was 2-0 en bij een overwinning was het kampioenschap voor Abcoude een feit. De bezoekers konden geen vuist te maken tegen het op stoom geraakte team van scheidend oefenmeester Anthony Servinus. Het was Abcoude dat in 44 minuten nog drie maal wist te scoren en met een 5-0 overwinning het kampioenschap kon vieren.

Eerst een terugblik naar de eerste helft van de wedstrijd...

12 februari 2023: FC Abcoude- SV Ouderkerk

Voor aanvang van de wedstrijd werd Daan Post door voorzitter Winand Paulissen gehuldigd voor zijn honderdste wedstrijd in Abcoude 1.

Vandaag de koplopers tegen elkaar in de streekderby. Loopt Abcoude verder uit op de concurrent of komt Ouderkerk dichterbij? Abcoude nam gelijk het initiatief en dwong enkele kleine kansen af. Dat resulteerde in de 18de minuut tot een doelpunt dat door scheidsrechter van Schoonderwoerd werd afgekeurd. De eerste grote kans was voor Abcoude. Het schot van Giandro Kapel werd gestopt door keeper Dax de Wit. In de 40ste minuut was het dan toch raak voor Giandro. Hij bracht Abcoude aan de leiding. 1-0. Op slag van rust was het Lars Beukeboom die een vrije trap van Magdy achter keeper de Wit kopte 2-0.

Bij aanvang van de tweede helft bleek Jendro Halman onwel te zijn geworden en dringend medische hulp nodig had. Het was duidelijk dat de wedstrijd niet vervolgd kon worden. De scheidsrechter besloot dan ook de wedstrijd te staken.

10 april 2023: FC Abcoude – SV Ouderkerk (vervolg)

Kampioenschap_ZON_1_1.JPG

Abcoude zet flonkerende kroon op topseizoen!
Vandaag kon Abcoude een beslissende voorsprong nemen op de concurrenten. Bij winst was Abcoude kampioen en promoveert het naar de 2de klasse KNVB. Abcoude begon met een voorsprong van 2-0 aan het restant van de gestaakte wedstrijd op 12 februari. Een veilige stand, maar bij een eventuele score van Ouderkerk kon het nog spannend worden. Zo ver liet Abcoude het niet komen. Gelijk bij de start nam Abcoude het initiatief en kwam tot kansen voor Lars en Giandro.

Kampioenschap_ZON_1_4.JPG

Kampioenschap_ZON_1_9.JPG

Kampioenschap_ZON_1_13.JPG

Kampioenschap_ZON_1_16.JPG

In de 17e minuut was het Job Vermeulen die Abcoude op rozen zette met de 3-0. Even later moest Job met een hoofdwond vervangen worden door Dave Brouwers. Ouderkerk kon het Abcoude niet moeilijk maken zodat Niels weer een makkelijke middag had. De mooiste actie van de middag kwam op rekening van Magdy Ibrahim die Giandro in staat stelde om de 4-0 op het scorebord te zetten.

Kampioenschap_ZON_1_24.JPG

Kampioenschap_ZON_1_25.JPG

Kampioenschap_ZON_1_33.JPG

Abcoude wisselde. Tom Paulissen en Magdy Ibrahim maakten plaats voor Regilio Kranenburg en Rajendro Halman. Voor Jendro een mooi moment na het vervelende moment op 12 februari en de revalidatie daarna. Het slot van de wedstrijd was voor Dave (Xavi) Brouwers die op zijn bekende wijze de eindstand op 5-0 bepaalde. Na het eindsignaal van scheidsrechter Juroen Koene brak een fantastisch feest los voor spelers, staf en supporters.

Kampioenschap_ZON_1_46.JPG

De resultaten tot heden zijn:

Alle 19 wedstrijden gewonnen en dus 57 wedstrijdpunten.

In 19 wedstrijden 90 doelpunten gemaakt en slecht 5 doelpunten tegen.

In 4 wedstrijden 5 doelpunten tegen en dus 15 wedstrijden zonder tegendoelpunt (clean sheets).

Een serie om trots op te zijn.

Kampioenschap_ZON_1_49.JPG

Kampioenschap_ZON_1_52.JPG

Het kan nog mooier worden als Abcoude de resterende 5 wedstrijden wint en minimaal nog 10x scoort. Spelers en staf, gefeliciteerd met dit fantastische resultaat!