Verslag Zondag 1

14 maart 2023 14:15

12 maart 2023. FC Abcoude – S.V.H.

Abcoude op koers voor titel!

Vandaag de return van de wedstrijd in Den Haag, eenvoudig door Abcoude gewonnen. Toch was Abcoude op z’n hoede en begon scherp aan de wedstrijd. In de 2de minuut was het al raak. Wouter de Ligt kopte een corner van Genaro hard in de bovenhoek van het SVH doel 1-0. SVH liet zien dat ze een aardig team hadden. Dat bleek wel in de 8ste minuut toen Mats een doelpunt van SVH op de doellijn moest voorkomen. Abcoude kwam met goed combinatiespel vaker voor het doel van SVH. Dat betaalde zich al gauw weer uit. In de 12de minuut was het weer Wouter de Ligt die een vrije trap van Magdy Ibrahim koppend afrondde 2-0. SVH liet wel aardig voetbal zien maar werd niet gevaarlijk voor het Abcoude-doel. Dat liet onze laatste linie niet toe. In de 29ste minuut was het de beurt aan Milan. Een mooie actie besloot hij met een onhoudbaar schot voor doelman El Makkaoui 3-0. Een vrije trap op de rand van ons strafschopgebied was het enige wapenfeit van SVH. De laatste actie voor de rust was van Zion Linger. Hij bepaalde de ruststand op 4-0.

ZON1_12mrt_1.JPG

ZON1_12mrt_2.JPG

ZON1_12mrt_3.JPG

ZON1_12mrt_4.JPG

Onze supporters hadden net hun plaatsje langs de lijn weer ingenomen toen Dave Brouwers zijn wekelijkse doelpunt maakte: 5-0. De kansen op een doelpuntenfestijn stapelden zich op. SVH kwam nauwelijks nog op de helft van Abcoude en trok zich terug voor het eigen doel. Abcoude ging wisselen. Jeroen Malotaux en Jerrel Joval kwamen voor Daan Post en Zion Linger. In de 60ste minuut zette Wouter de Ligt Abcoude met zijn derde doelpunt op een 6-0 voorsprong. Even later moest Niels zijn kwaliteiten tonen. Hij hield de spits van SVH van scoren af. Abcoude ging nogmaals wisselen. Tom Paulissen en Giandro Kapel kwamen in het veld voor Genaro en Wouter. Het werd een beleg van het doel van SVH. De kansen kwamen er in overvloed maar leverden niets op. Milan was nog het dichtst bij een tweede doelpunt met een knal op de lat. In de 85ste minuut toch nog de 7-0. Jerrel Joval knalde via een tegenstander raak.

De sportiviteitsprijs ging naar SVH. De punten, dik verdiend waren voor Abcoude. Prachtige cijfers tot slot. Het maximale aantal punten uit 15 wedstrijden en een doelpuntensaldo van 70 voor en 5 tegen.